BloggStäda bort kalkavlagringarna med citron

Skippa rengöringsmedel och städa miljövänligt med citron. Så här enkelt får du rent ditt badkar, handfat, kakel och fogar från kalk!

Allt du behöver är:

  1. En halv citron
  2. Vanligt salt
  3. En trasa

Gör så här: Strö över salt på den delade citronen och gnugga i mjuka cirkelformade rörelser på ytan. Torka sedan av det med en fuktig mikrofibertrasa. Så enkelt!

Obs. Marmor tål inte att städas med citron.
___________________________________________________________________________________________
Värna om dina städare!

I många länder är svartjobb ett utbrett problem inom städbranschen. I Sverige har vi kommit långt sedan införandet av RUT-avdraget 2007 som inneburit att vi gått från en hög andel svartjobb till allt fler vita städjobb. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra för att förbättra städarnas arbetsvillkor, branschen måste bli bättre.

Att arbeta med hemstädning är ett hantverk som kräver stor kunskap. Hos Freska måste alla städare genomföra ett städprov innan man börjar arbeta ute hos kund samtidigt som man kontinuerligt genomför olika internutbildningar.

Alla som städar för Freska har kollektivavtal. De anställda har en bra arbetsmiljö med schyssta villkor där de får utvecklas och kan integreras i samhället. Detta borde vara en rättighet för alla städare, oavsett var de jobbar.

För många utgör hemstädaren en viktig grundbult i vardagspusslet. Att ställa krav på att städbolagen som tar ut RUT erbjuder schyssta arbetsvillkor för sina anställda är att visa uppskattning för det arbete städarna gör dagligen.

Tack ni som hjälper oss i vardagen, ni gör ett fantastiskt jobb!

___________________________________________________________________________________________

Daniel Stolt från Forshaga – framgången

Av Karin Schyffert – 29 Januari 2021

Daniel Stolt växte upp i Säffle men bor nu i Forshaga med sin fru, dotter och deras hund. Han har en bakgrund inom vården, men efter ett tag valde han att ändra inriktning vilket slutade med att han startade sitt eget företag. Daniel Stolt driver nu Städkompaniet Karlstad, ett företag som förser dig med allt från hushållsrengöring till fönsterrengöring. Att starta eget företag har uppnått stor framgång.

Daniel Stolt utbildade sig till ambulanssjukvårdare men bestämde sig för att ändra karriär och började arbeta som affärschef för ett fönsterrengöringsföretag. Under tiden han arbetade där såg han att det fanns väldigt mycket saker som han önskade skulle vara annorlunda, både vad gällde driften av företaget men även hur man behandlade sin personal. Då bestämde han sig för att starta eget företag, så han grundade Städkompaniet Karlstad, huvudsakligen engagerad i städning, fönsterputs,  sanering och golvvård. Hans eget företag har för närvarande tre anställda och det förväntas att företaget kommer stor framgång och fortsätta att upprätthålla en stark tillväxt. Hans entreprenörsegenskaper har han mycket att tacka sin morfar för som var en av grundarna till Assistancekåren i Sverige. Hans morfar har varit både ordförande och VD för Assistancekåren Sweden AB från starten i början på -90 talet tills han för några år sedan gick i pension. Som ett resultat av de verktyg och färdigheter hans uppväxt gav honom grundade Daniel Stolt framgångsrikt sitt eget företag, det var naturligt för honom. Att starta eget företaget var ingen stor omställning för Daniel då han från starten fått rätt förutsättningar för hur ett företag ska drivas.

Städkompaniet

Städkompaniet erbjuder städtjänster så som flyttstädning, trappstädning, fönsterputs, sanering och mycket mer. Företaget jobbar med en solid värdegrund, det vill säga att dom jobbar med att alla ska känna sig respekterade, oavsett om det är personal eller kunder. Dom behandlar alltid kunder och personal med respekt, medkänsla, punktlighet och engagemang. Genom Städkompaniet ingår alltid gratis hembesök där specifika önskemål diskuteras och serviceinstruktioner ges.

___________________________________________________________________________________________

%d bloggare gillar detta: